Tomt Skarvrusätern, Funäsdalen 73:124

Rymlig tomt i Skarvusätern!

Bygg familjens fjälldröm i Skarvrusätern med direkt närhet till längdspår och skoterled. Nu säljs en rymlig tomt om hela 1788 kvm där anslutning till kommunalt vatten och avlopp ingår i priset.

Utgångspris 995 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 73:124
Tomtarea
1 788 kvm

Bygg familjens fjälldröm i Skarvrusätern med direkt närhet till längdspår och skoterled. Nu säljs en rymlig tomt om hela 1788 kvm där anslutning till kommunalt vatten och avlopp ingår i priset.

Tomten får bebyggas med ett fritidshus där största byggnadsarea är 130 kvm. Här har ni nu möjlighet att förverkliga drömmen om en stuga i fjällen. Precis så som ni önskar med den där härliga verandan i söderläge, bastu med sköna relaxmöbler. En härlig storstuga med högt i tak och värmande braskamin, mysiga sovrum till barnen och kanske ett eget allrum där de får slappa och bara vara. Samla familjen redan nu och släpp fantasierna fritt om hur just ert hus skulle kunna se ut. Eller låt oss hjälpa er att tillsammans utforma just ert drömboende!

Att fritidshusområdet Skarvrusätern är populärt är inte så konstigt. Här i sluttningen upp mot fjällen Skarvarna bor man naturnära, strax under trädgränsen och har från området en underbar utsikt över Rödfjället och Storvigeln. Från området har man direkt närhet till både längdspår och skoterled. Genom stugområdet passerar Nordic Ski - det ca 300 km långa längdspårsystemet som lockar skidåkare, såväl motionärer som landslagsåkare, från hela världen. Området är också en perfekt utgångspunkt för vandring och skoteråkning. Det finns en intern anslutningsled till officiell skoterled.

Härifrån har man även nära till både Funäsdalen och Tänndalen med service, restauranger och fina slalombackar.

Närmaste by, Tänndalen, ligger högt och snösäkert, 15 km väster om Funäsdalen och 20 km från den norska gränsen. Skidområdet Tänndalen är en del av Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Bruksvallarna, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar, ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, paddla kanot, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt området.

Det Härjedalska landskapet, naturen, lugnet och det stora utbudet av friluftsaktiviteter året runt lockar besökare från hela världen. En plats där man fortfarande kan uppleva den genuina svenska fjällvärlden och den välgörande avkopplingen tillsammans med familj och vänner.

FAKTA
  • Fastighetstyp Tomt
  • Tomtarea 1 788 kvm
VATTEN & AVLOPP

Avgift för kommunalt vatten och avlopp är redan erlagt och ingår i priset.


Övrigt

PLANBESTÄMMELSER:

Fastigheten får bebyggas med bostäder, högst en våning med högsta byggnadshöjd 4.5 m. Tomtplats får bebyggas med 1 fritidshus med maximalt 1 lägenhet. Största byggnadsarea är 130 kvm. Inom areabegränsningen får uthus/garage utan boningsrum uppföras till största byggnadsarea 40 kvm. Bebyggelsen ska utgå från Västra Härjedalens byggnadstradition i sitt utförande. Detaljplanen ligger i sin helhet under dokument i annonsen.


Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun. De kan även ge svar på frågor som härrör bygglov.

Tel. 0687-165 00 vx

Mail. mob@berg.se


VATTEN OCH AVLOPP:

Avgift för kommunalt vatten och avlopp är redan erlagt och ingår i priset.


För frågor avseende avlopp, kontakta Vatten och miljöresurs

Tel. 010-25 15 315

Web. www.vattenmiljoresurs.se


EL:

Anslutningsavgift för el tillkommer och är enligt schablon 50 000kr/anslutning ink moms för max 25A.


FIBER:

Fastigheten kan i dagsläget inte anslutas till fiber men man kommer enligt uppgift från Härjeåns under sommar/höst 2024 att gräva till dessa tomter. Anslutningsavgift för fiber är idag 25 900 kr. För mer information och frågor kontakta Härjeåns tfn växel 0680-24200 eller besök hemsidan www.harjeans.se


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Taxering
Taxeringsår
2021
Typkod
210, Småhusenhet, tomtmark
Markvärde
447 000 kr
Totalt
447 000 kr
Skatt/Avgift
4 470 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 447 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:146 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:57 ändamål: Vägar, Övrigt
Planbestämmelser
Detaljplan (2014-09-18)
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
023-00260975:1
Totalt
10 000 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE