Funäsdalen

Salmons väg 17

Rymligt hus centralt i Funäsdalen för både permanent och fritidsboende!

Rymlig Fiskarhedenvilla på närmare 200 kvm med ljusa och rymliga rum fördelat på två plan. Fantastisk eftermiddag och kvällssol med utsikt mot Funäsdalen och Funäsdalsberget. Närhet till välpreparerade längdspår, skidbackar, skola och Funäsdalen by gör detta till en perfekt utgångspunkt året om för så väl permanent som fritidsboende!

Utgångspris 5 200 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 8:211
Boarea
196 kvm
Tomtarea
879 kvm
Byggnadstyp
2-plansvilla

Bo mitt i vackra Funäsdalen med direkt tillgång till välpreparerade längdspår, skidbackar, skola och all service som finns i den trivsamma fjällbyn. På Röstberget bor man med närhet till det mesta och från huset kan man blicka ut mot både Funäsdalen by och Funäsdalsberget. En härlig vy att njuta av i eftermiddagssolen!

Huset är en Fiskarhedenvilla i två plan på närmare 200 kvadrat med ljusa och rymliga rum som ger gott om plats för både familj och vänner. Entréplanet har en stor hall med tvättstuga och grovingång, badrum, ett ljust härligt sovrum och framförallt ett rymligt vardagsrum med matplats i burspråk och ett rejält kök som ger gott om plats för hela familjen att delta i matlagningen. En stor bonus är den maffiga vyn mot Funäsdalsberget som man ser både från köket och matplatsen.

En trappa upp finns hela 4 sovrum som har gott om förvaring i klädkammare, det finns även ett ljust allrum och ett påbörjat badrum som kan bli ett riktigt lyxigt hemmaspa med fina fönsterpartier och högt i tak.

Vid infarten finns ett garage med separat förrådsel perfekt för både bil och fritidsutrustning.

Det centrala läget med närhet till såväl aktiviteter som service året om gör detta hus till en perfekt utgångspunkt för både permanentboende som fritidsboende.

Välkomna att höra av er för att boka visning!

FAKTA
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea/biarea 196 kvm / 10 kvm
  • Tomtarea 879 kvm
Byggnad
Byggnadsår
2017
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Bergvärme, vattenburen golvvärme.
Övriga byggnader
Fristående garagebyggnad med carport, garage och ett förråd på baksidan. Ett utrymme med gott om plats för både bil och utrustning. Platta på mark, träfasad och betongtakpannor. Förrådet på baksidan har en separat ingång. Här är bland annat teknikrummet.
Energideklaration
Status
Behövs inte
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp


Övrigt

Boarean är inte uppmätt, om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att egen uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera denna uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


En välkomnande farstukvist med pardörr leder in till en rejäl hall med gott om plats att hänga av sig och förvara ytterkläder. Huset har även en praktisk groventré på sidan där man kommer direkt in till tvättstugan. Från hallen ser man in till det ljusa allrummet som rymmer både vardagsrumsdel till vänster, matplats i burspråk rakt fram och ett rejält kök till höger. Ett härligt rum för umgänge och med utgång till trädgård där man har en vacker vy mot Funäsdalen by och Funäsdalsberget. Här har man fin eftermiddags - och kvällssol att njuta av och det är inte svårt att föreställa sig en terrass med sköna vilstolar att luta sig tillbaka i efter en arbetsdag eller en dag i skidspåret!

Entréplanet har även ett stort sovrum på vänster sida i hallen och ett fräscht, helkaklat badrum till höger vid tvättstugan. En trappa upp finns ett ljust allrum, perfekt när man vill dra sig tillbaka och kanske titta på en film. Till vänster i allrummet ligger två spegelvända sovrum med vardera klädkammare. Till höger ligger ytterligare två sovrum där det ena är lite större och har klädkammare. Från båda ser man ut mot Funäsdalen och Funäsdalsberget. På övervåningen finns även ett påbörjat badrum som kan bli ett lyxigt hemmaspa med högt i tak och stora fönster som ger härligt ljus. Här är det planerat för både bastu och hörnbadkar. En ny ägare får själv ta vid och färdigställa rummet efter eget behov.
.

Rum
Hall
Rymlig och ljus hall med plats för garderober rakt fram och en lång sittbänk med hylla och krokar till vänster. Längre in är en stor halldel där det ryms ytterligare förvaringsmöbel. Hallen har sidofönster som ger fint ljus och en härlig fjällvy. Klinker på golv, målade väggar och tak.
Vardagsrum & matplats
Rakt fram i hallen är vardagsrummet med kök och matplats i öppen planlösning. Ett ljust och mycket generöst rum med fina fönsterpartier och förberett för braskamin. Här ryms en större hörnsoffa samt ett rejält matbord i burspråket. På sidan av burspråket finns utgång till tomten där man kan ha en terrass. Härifrån har man härlig fjällvy och fin eftermiddagssol ända in på kvällningen. Vardagsrummet har klinker på golv målade väggar med fondtapet samt målat tak. Stenklädd vägg där det är förberett för kamin.
Kök
Till höger om matplatsen är ett rejält kök i härlig Italiensk stil med antika skåpsluckor, mönstrat kakel och en praktisk köksö i mitten. Här finns gott om plats för både familj och vänner att delta i matlagningen och från diskbänken har man en vacker vy mot Funäsdalsberget. Köket är maskinellt utrustat med kyl, frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. Bänkskiva i laminat med diskbänk i rostfritt och två nedfällda hoar. Klinker på golv, kakel på vägg och målat tak.
Sovrum 1
Entréplanets sovrum ligger till vänster i hallen och här ryms både garderobsvägg och dubbelsäng. Rummet har balkongdörr mot entrésidan. Parkettgolv, tapet på väggar och Huntonitskivor i tak.
Badrum
På höger sida i hallen ligger ett helkaklat, fräscht badrum med tvättställ, kommod, spegel på vägg samt WC och ångdusch. Ett fönster. Klinker på golv, kakel på vägg och målat tak.
Tvättstuga/groventré
Till höger om badrummet är tvättstugan med groventré. Här finns tvättpelare samt diskbänk med förvaring och hyllor. Klinker på golv, målad väv och kakel på vägg samt målat tak.
Allrum, ÖV
En trappa upp är ett ljust allrum med plats för soffa och TV möbel. Fönsterparti mot norr där man anar Ånnfjället. Ekparkettgolv, målade väggar och tak.
Sovrum 2 & 3
Till vänster i allrummet ligger två spegelvända sovrum med vardera två fönster som ger fint ljus. Perfekta rum till barnen med plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Till varje rum finns dessutom klädkammare med bra förvaringsmöjligheter. Ekparkettgolv, tapet på väggar och målat tak.
Sovrum 4
Ett rymligt föräldrasovrum med härlig utsikt över fjäll att vakna upp till! Gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel samt med egen rymlig klädkammare. Trägolv, tapet på väggar och målat tak.
Sovrum 5
Till höger om trappan ligger det sista och mindre sovrummet men som ändå har gott om plats för säng och skrivbord eller förvaringsmöbel. Här finns en inbyggd garderob och två fönster som ger fint ljus och vacker fjällvy. Ekparkettgolv, tapet på väggar och målat tak.
Framtida badrum
Från allrummet ligger ingången till ett framtida badrum. Här har nuvarande ägare planerat för bland annat hörnbadkar och bastu. Rummet har högt i tak och ett härligt fönsterparti som ger fint ljus. Rummet är inte färdigställt och lämnar därmed möjlighet för en ny ägare att själv göra klart efter egna behov och önskemål. Det är förberett med slingor för golvvärme samt avlopp och inkommande vatten. Ytskikten behöver färdigställas.
Driftkostnader
El
16 620 kr
Vatten och avlopp
6 164 kr
Renhållning
620 kr
Försäkring
8 083 kr
Bolag
If
Total driftkostnad
ca 31 487 kr/år
Antal i hushållet
4
Årlig elförbrukning
10 150 kwh
Företag
Härjeåns Nät AB
Elleverantör
Stockholms el
Kommentar
Posten renhållning avser grundavgift, det tillkommer tömningsavgift med 90 kr / tömning.
Taxering
Taxeringsår
2018
Värdeår
2017
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 588 000 kr
Markvärde
327 000 kr
Totalt
2 915 000 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 2 588 000 kr 2017
Smahusmark 327 000 kr
Inskrivningar
Planbestämmelser
Detaljplan
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
015-00586731:3
Aktnummer
016-00167695:1
Aktnummer
016-00573693:1
Totalt
3 200 000 kr
Besiktning
Förbesiktigad
1
Allmänt om området
Funäsdalen är centralorten för Skandinaviens största skidområde. På ett och samma liftkort kan du variera din skidåkning på många sätt genom att besöka en och var av Funäsfjällens alla liftanläggningar Funäsdalsberget, Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet.

Funäsfjällen är också paradiset för längdåkning i Nordic Ski systemet med 300 km preparerade skidspår. Ett unikt spårsystem som sammanlänkar hela området!

I Funäsfjällen finns 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. De breda skoterlederna prepareras kontinuerligt av pistmaskiner för att hålla toppklass.

Sommartid erbjuder området ett stort utbud utav friluftsaktiviteter. Här gör du enkelt härliga fjällvandringar med storslagen utsikt, cyklar mountainbike, paddlar kanot/kajak, plockar bär och svamp eller bara njuter av årstiderna! Sommartid såväl som vintertid finns det goda förutsättningar också för fiske, både i vattendrag och i sjöar.

Läs mer på www.funasfjallen.se för att bli inspirerad av olika aktivitet och sevärdheter!
PLANRITNING
Rymligt hus centralt i Funäsdalen för både permanent och fritidsboende!
Rymligt hus centralt i Funäsdalen för både permanent och fritidsboende!

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE