Tänndalen

Gamla vägen 5

Renoverat härbre mitt i Tänndalen

Nu kan stugdrömmen bli sann med ett fräscht renoverat härbre i fjällen. Alldeles intill längdspår och skoterled. Stugan är renoverad från grund till tak sedan 2020 fram till nu och erbjuder ett charmigt och modernt utrustat boende på kvadratsmart yta. All sorts fjällaktivtet finns lättillgängligt direkt utanför dörren, året om! Möjlighet till snabbt tillträde.

Utgångspris 2 450 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 16:31
Rum
3
Boarea
40 kvm
Tomtarea
1 520 kvm
Byggnadstyp
Inrett härbre i 2-plan med källare

Vem vill inte bo i ett härbre med fjällutsikt och längdspår alldeles utanför!? I all sin fjällcharm ligger detta gedigna härbre precis vid Nordic skis välpreparerade längdspår och med skoterled i direkt närhet. Från matplatsen ser man inte bara längdspåren utan även Tänndalsvallens skidbackar och på bara några minuter med bil nås hela Tänndalens utbud av liftar och nedfarter. Det är heller inte långt med bil till Funäsdalen med stort utbud av affärer och all tänkbar service.

Härbret har anor från 1800 talet och har flyttats till platsen från Dalarna i början av 1970 talen då man även installerade kommunalt vatten och avlopp. Sedan 2019 när nya ägare tog över har härbret omsorgsfullt renoverats i alla tre plan. Här finns ett nytt sovrum och badrum i suterrängplanet, ett platsbyggt kök med matplats och hall i entréplanet och ett härligt allrum högst upp. Här får man bekväma och moderna funktioner i en traditionell och gedigen förpackning. En riktig stugdröm för den mindre familjen som vill ha närhet till allt vad fjällen har att erbjuda- året om! För den som vill njuta av det sista av vårvintern finns möjlighet till snabbt tillträde!

Tänndalen har utsetts till Skandinaviens bästa skidort, vilket innebär att orten är älskad av skidåkare. Och det är lätt att förstå. Här vistas man i en genuin fjällmiljö med upplevelsen av orörda vidder. Det är snösäkert och kanske bäst av allt – det är nära till det mesta! Alldeles utanför stugdörren når man det omtalade Nordic Ski skidsystemet som med sina 300 km preparerade längdspår lockar skidåkare från hela världen. Populärt är också att ta en tur till någon av våffelstugorna Andersborg och Malmbäcksstugan ett par kilometer bort. Föredrar man utförsåkning så har man tillgång till fyra alpina skidsystem i närområdet - Tänndalen, Funäsdalen, Ramundberget och Tännäs.

I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar, ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader och här är det ofta snö långt in på våren. Men Tänndalen är inte bara en vinterort. Här erbjuds underbara upplevelser och en mängd aktiviteter för alla åldrar året om. Från stugan har man nära till fantastisk fjällvandring och MTB-leder. Man kan även jaga, rida, fiska, plocka bär och svamp - bara för att nämna några exempel. Butiker och annan service nås snabbt och enkelt. Närköp i Hamra är närmast och i Funäsdalen 15 km bort finns bland annat apotek, vårdcentral, restauranger, systembolag, bowling, padel, matbutiker och inredningsbutiker.

FAKTA
  • Antal rum 3 rum
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 40 kvm
  • Tomtarea 1 520 kvm
Byggnad
Byggnadsår
1800
Byggnadstyp
Inrett härbre i 2-plan med källare
Fasad
Timmer
Fönster
2-glas, 3-glas samt vissa blyinfattade fönster
Stomme
Timmer
Tak
Trätak gjort 2023
Grund
Källare, gjuten platta gjort 2020
Uppvärmning
Direkt el samt braskamin
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2019 och har sedan dess renoverat hela stugan från grund till tak.

2020 grävdes källaren ur och man gjorde ett gjutet golv med värmeslingor samt inredde ett sovrum och badrum.
Befintliga golv i entréplan och loft slipades och väggar och tak målades. Fönster har målats och ett nytt kök med nytt golv i köksdel lades in. Man har även tilläggsisolerat flera väggar och gjort om trapp till loft och satt in trapp till källaren.

2021 byggdes förvaring på loftet

2023 la man ett nytt trätak och skorsten.
Övriga byggnader
Mindre förrådsbyggnad
Energideklaration
Status
Beställd
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp


Här pratar vi välplanerade och kvadratsmarta ytor som tillsammans med en ljus och lugn bas ger ett rymligt intryck. Entréplanet har en mindre hall med avhängning på höger sida. Här finns trappen till de båda våningsplanen och rakt fram är matplatsen fint placerad vid fönster med utsikt mot både längdspår och skidbackar. I hörnet värmer en braskamin gott och till höger är det stilrena köket.

En trappa upp finns ett ljust allrum med platsbyggd förvaring. I sutterängplanet har man inrett med ett mysigt sovrum och sovalkov samt ett fräscht badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Boarean är inte uppmätt men enligt säljaren är det ca 20 kvm golvyta per våningsplan.

Rum
Hall
Entréplanet har en mindre hall med platsbyggd förvaring på höger sida och krokar för avhängning på vänster sida. Trägolv, målade väggar och träpanel i tak.
Kök och matplats
Matplatsen är fint placerad vid fönster med braskamin i hörnet. På höger sida är köket med IKEA stommar och egna fronter samt bänkskiva i massivt trä. Här finns inbyggd ugn med häll och köksfläkt, diskmaskin (45 m) samt en stilren kyl med frysfack från Smeg. Köket har trägolv, målade väggar och träpanel på delar av väggar samt träpanel i tak.
Loft, allrum
Härligt och ljust rum med platsbyggd förvaring längs ena långsidan. Fönster i tre väderstreck ger fint ljus. Här ryms soffgrupp med Tv och förvaringsmöbler. För den som vill ha fler sovrum kan man inreda med bäddsoffa eller dubbelsäng. Rummet har trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Sutterängplan, sovrum
Mysigt sovrum med helglasad balkongdörr som ger fint ljus. Här finns plats för dubbelsäng och juniorsäng samt förvaringsmöbel. Alkoven till höger är gjord för att ha en dubbelsäng i om man vill. Betonggolv, plywoodskivor på vägg samt betong på delar av väggar. Trä i delar av tak och målat tak i alkov.
Sutterängplan, badrum
Kvadratsmart badrum med alla funktioner. Dusch med skjutdörrar på höger sida. Toalett och tvättställ med kommod rakt fram samt tvättmaskin och torktumlare med bänk och förvaringshylla på vänster sida. Betonggolv, betongväggar och målat tak med infällda spotlights.
Bygglov och byggrätt
Det finns ingen detaljplan för fastigheten och därför ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. För mer information se boverkets hemsida (länk i annonsen).

Då det rör sig om en äldre fastighet finns inget bygglov för själva huset dokumenterat hos arkivet på Miljö och byggnadskontoret. Lagen om att det krävdes att bygglov registrerades kom 1972. För installation av kommunalt avlopp finns bygglov dokumenterat från 1976, se bilaga i annonsen. För frågor avseende bygglov och byggrätt kontakta kundservice miljö och bygg: 0687 – 165 00 eller mob@berg.se
Övrigt
Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är en uppskattning från säljaren. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.
Lös egendom
Fastigheten säljs med utgångspunkt utan lös egendom, dvs utan möbler, husgeråd annan lös egendom.
Driftkostnader
El
29 550 kr
Vatten och avlopp
11 828 kr
Samfällighetsavgifter
365 kr
Försäkring
8 790 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Total driftkostnad
ca 50 533 kr/år
Skatt/avgift
5 655 kr/år
Antal i hushållet
4
Årlig elförbrukning
17 554 kwh
Företag
Härjeåns Nät AB
Elleverantör
Telinet
Kommentar
Observera att kostnaderna är baserade på permanentboende och kan variera kraftigt efter nyttjande. Posten VA avser kostnad för kommunalt vatten och avlopp samt renhållning.
Taxering
Taxeringsår
2021
Värdeår
1929
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
120 000 kr
Markvärde
634 000 kr
Totalt
754 000 kr
Skatt/Avgift
5 655 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 634 000 kr
Smahusbyggnad 120 000 kr 1929
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:1 ändamål: Vägar
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
2817
Aktnummer
019-00433749:1
Aktnummer
020-00180346:1
Aktnummer
022-00185602:1
Totalt
1 495 000 kr

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE