Funäsdalen

Renslingan 36

Charmigt fjällboende med många möjligheter på Röstberget

Bo jämt eller på semester i det här fina fjällboendet med bra läge vid Röstberget. Gediget hus med en lantligt trivsam fjällkänsla. Utsikt mot Funäsdalsberget och gångavstånd till det mesta.

Utgångspris 4 850 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 35:42
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
125 kvm
Tomtarea
1 260 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan

Gediget fjällboende beläget på Röstberget med direkt access till friluftsaktiviteter året om. Här bor man ett stenkast från välpreparerade längdspår och med gångavstånd till Funäsdalsberget och skidbackarna. Närheten till Funäsdalens mysiga bykärna med både affärer och skola gör att läget passar lika bra för fritidsboende som permanentboende.

Huset är på hela 125 kvm med en stor veranda (med infravärme) som nås från köket och löper runt den tillbyggda storstugan och ger en fin utsikt mot Funäsdalsberget. Tomten på 1260 kvm är en välskött trädgårdstomt med bärbuskar, mycket som blommar och möjlighet att odla i mindre skala. Invändigt är stilen en gedigen mix av lantlig lodge. Öppen spis i både kök och storstuga samt rejäla trägolv och synliga bjälkar i taket bidrar till husets sköna känsla. Invändigt finns en rymlig hall plus halldel, ett modernt utrustat kök i lantlig stil samt en generös storstuga med takhöjd i nock. Huset har tre sovrum där det stora kan delas av till ytterligare ett ifall behov finns. Här finns även ett badrum med dusch samt ett extra duschrum med bastu. Den ljusa och vilsamma interiören gör det lätt att möblera och inreda för en ny ägare.

Från stugområdet Röstberget är det gångavstånd till Funäsdalens bycentrum med mataffärer, butiker, restauranger, sjukvård, systembolag och annan service. Det är också nära till Funäsdalsberget med skidåkning i tre väderstreck - ända ner till byn. Därifrån tar man sedan gondolen upp på toppen igen.

Det är också direkt närhet till längdspår, vilket ger en uppskattad åtkomst till det fantastiska Nordic Ski-systemet med ca 300 km skidspår genom byar och dalar. Även vandringsleder finns strax intill. Funäsdalen, som är centralort i Funäsfjällen, erbjuder aktiviteter året om. Bofasta och besökare kan njuta av storslagen natur och ett rikt djurliv. Vandringar, jakt, fiske, cykling och svampplockning är bara några av de uppskattade aktiviteterna.

Varmt välkomna att höra av er så berättar vi gärna mer om både boendet och läget. Vi visar efter förfrågan.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 125 kvm
  • Tomtarea 1 260 kvm
  • Byggnadsår 1971, Ombyggt 1990
Byggnad
Byggnadsår
1971, Ombyggt 1990
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan
Fasad
Trä
Fönster
2-glas samt vissa 3-glas
Stomme
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Torpargrund samt delvis murad källare
Uppvärmning
Direkt el, luft-luftvärmepump samt vedeldning
Ventilation
Självdrag
Fiber
Bredband
Fastigheten är ansluten till fiber så allt en ny ägare behöver göra är att ombesörja ett eget abonnemang.
Energideklaration
Status
Beställd
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp


Huset har en praktisk och rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Innanför finns ytterligare en halldel med ingång till dusch och bastu på vänster sida. Rakt fram, ett trappsteg upp är köket med badrum och sovrum 1 på vänster sida. Intill köket ligger matplatsen med en öppen spis på hörnet. Från matplatsen ser man storstugan till vänster med ryggåstak och fina fönsterpartier som ger härligt ljust. En rejäl öppen spis i mitten blir en given samlingspunkt för både umgänge och avkoppling.

Till höger om matplatsen ligger ytterligare två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng. Från köket finns en utgång till det stora altandäcket i vinkel med utsikt mot Funäsdalsberget.

Rum
Hall
Rymlig hall med gott om plats till förvaring och avhängning. Tegelgolv, träpanel på väggar och i tak.
Halldel
Ett extra utrymme med klädhängare och plats till mer förvaring. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Kök & matplats
Från halldelen kommer man via ett trappsteg upp till köket i lantlig stil med långa arbetsbänkar och gott om skåp till förvaring. Här finns spishäll, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro samt kombinerad kyl/frys. Bänkskiva i trä och kakel på vägg som stänkskydd.

Innanför köket är matplatsen fint placerad med öppen spis på hörnet och kontakt med storstugan intill. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Storstuga
Tillbyggd del med högt i tak och fina fönsterpartier där man ser Funäsdalsberget. Gott om plats för soffgrupp och läshörna med en stor öppen spis i mitten. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 1
På vänster sida i köket är två dörrar som båda leder till husets största sovrum. Ett rum som enkelt kan delas upp på två om man vill ha fler sovrum. Här finns garderober och gott om plats för både dubbelsäng och tex skrivbord. Klinker på golv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 2
Efter köket på höger sida ligger ytterligare två sovrum. Sovrum 2 har dubbelgarderob, fönster och plats för smalare dubbelsäng eller våningssäng. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 3
Bredvid sovrum 2, till vänster, är sovrum 3. Här finns dubbelgarderob och fönster, plats för våningssäng med bredare underslaf. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Badrum
På vänster sida i köket ligger badrummet med WC, tvättställ och dusch med draperi. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.
Dusch och bastu
I halldelen är ingången till ett duschrum med bastu. Första delen har dusch med draperi. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

Innanför är en bastu med sittbänk. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.
Källare
Från köket finns en lucka i golvet där man kommer ner till ett källarutrymme med hyllor på vägg samt varmvattenberedare. Betonggolv och målade väggar.
Lös egendom
Fastigheten säljs med utgångspunkt tom på inventarier.
Övrigt
Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.
Driftkostnader
El
30 100 kr
Vatten och avlopp
8 724 kr
Samfällighetsavgifter
4 425 kr
Försäkring
4 180 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Total driftkostnad
ca 47 429 kr/år
Skatt/avgift
9 525 kr/år
Antal i hushållet
2
Årlig elförbrukning
24 400 kwh
Företag
Härjeåns nät
Elleverantör
Fortum
Kommentar
Observera att driftskostnaderna är baserade på permanentboende. Man har även under senaste året haft extra varmt i huset då sjukdom i familjen krävt detta samt även 2 frysboxar och extra kyl.
Taxering
Taxeringsår
2021
Värdeår
1977
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 413 000 kr
Markvärde
744 000 kr
Totalt
2 157 000 kr
Skatt/Avgift
9 525 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 1 413 000 kr 1977
Smahusmark 744 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:172 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Grönområden
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1971-11-01)
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
3172
Aktnummer
3173
Aktnummer
5605
Aktnummer
493
Aktnummer
494
Aktnummer
495
Aktnummer
496
Aktnummer
497
Aktnummer
498
Aktnummer
499
Aktnummer
500
Aktnummer
3100
Aktnummer
3101
Aktnummer
3102
Aktnummer
017-00037604:1
Aktnummer
020-00359872:1
Totalt
2 555 314 kr
PLANRITNING
Charmigt fjällboende med många möjligheter på Röstberget

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE