Funäsdalen

Messlingen Örnstigen 1

Fin fjällstuga med hörnläge i vackra Messlingen

Härligt fjällboende i natursköna Messlingen. Här bor man på en rymlig hörntomt med rymlig uppfart och två rymliga förråd. Huset har en välkomnande veranda med utemöbler och utvändigt förråd. Väl inne finns 3 sovrum, kök med matplats, rymlig storstuga med braskamin, badrum och bastu.

Utgångspris 2 450 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Messlingen 2:227
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
85 kvm
Tomtarea
2 661 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus i 1 plan

Härligt fjällboende i natursköna Messlingen. Här bor man på en generös hörntomt med rymlig uppfart och två praktiska förråd. Huset har en välkomnande veranda med plats för utemöbler och ett utvändigt förråd. Väl inne finns 3 sovrum, kök med matplats, trivsam storstuga med braskamin, badrum och bastu.

Fastigheten är belägen i Busks område med skoterled, välpreparerade längdspår, vandrings - och MTB leder i direkt närhet. Med storslagen vy över fjäll och natur har man här unika förutsättningar för en avkopplande och samtidigt fartfylld tillvaro. Här kan man både njuta av tystnaden och lugnet eller fylla dagarna med olika aktiviteter på fjället. I byn finns även Fjällriket Baggården med minilivs/café och restaurang. 5km bort ligger Kappruets skidanläggning med restaurang och butik. Området är även populärt för fiske och vandring på sommaren och det satsas även mycket på leder för MTB cykling.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 85 kvm
  • Tomtarea 2 661 kvm
Byggnad
Byggnadsår
1979
Byggnadstyp
Fritidshus i 1 plan
Fasad
Trä
Fönster
2-glas samt blyinfattade fönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direkt el, vedeldning samt luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Enligt protokoll från sotaren saknas takstege vilket behöver åtgärdas inför nästa kontroll.
Övriga byggnader
Skotergarage
Direkt till vänster vid infarten finns ett skotergarage byggt 2017 med plats för flera skotrar samt arbetsbänk längst in. Förrådet har plintgrund, träfasad och plåttak.

Skoterförråd och vedförvaring
På höger sida om uppfarten är ytterligare ett förråd med flera utrymmen till förvaring av skotrar och friluftsutrustning. Här finns även ett vidbyggt vedförråd. Byggnaden har träfasad och plåttak.
Energideklaration
Status
Behövs inte
VATTEN & AVLOPP

Samfällt vatten. Enskilt avlopp via sluten tank (3 kubik), töms 1 gång om året (sept/okt).


Övrigt

Fiber finns förberett med kanalisation till tomtgräns. Priset för anslutning är 29.900 kr + grävning på egen tomt.


Befintliga inventarier ingår i priset.


Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Här välkomnas man av en entré under tak med plats för både utemöbler och ett varmbonat förråd. Hallen har bra plats för avhängning och på höger sida är ingångarna till två sovrum, båda sovrummen är möblerade med våningssängar. Rakt fram är bastun och till vänster kök med matplats. Matplatsen är fint placerad på vänster sida invid fönster och köket till höger. Fortsätter man förbi köket kommer man vidare till storstugan med rejäl braskamin och gott om plats för soffgrupp. På höger sida är en halldel som leder till föräldrasovrummet med dubbelsäng. I halldelen nås även badrummet.

Rum
Hall
Hallen har avhängning på båda sidor om ytterdörren och längre in finns plats för byrå och spegel. Klinker på golv, bröstpanel och tapet på väggar samt träpanel i tak.
Sovrum 1
Direkt på höger sida i hallen är det första sovrummet. Rummet är möblerat med två våningssängar, totalt 4 bäddar samt byrå och fönster i mitten. Heltäckningsmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.
Sovrum 2
Längre ner i hallen, också på höger sida, är ingången till det andra sovrummet som är möblerat med en våningssäng samt garderob. Ett fönster. Heltäckningsmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.
Bastu
Rakt fram i hallen är en bastu, som inretts 2019, med glasdörr, två sittbänkar och eldrivet bastuaggregat. Klinker på golv, bastupanel på väggar och i tak.
Kök och matplats
På vänster sida i hallen är matplats och kök. Matplatsen är avskild mot hallen med en spaljé och fint placerad vid fönster. Köket, till höger, har arbetsbänk i vinkel med fönster vid diskbänk. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis och köksfläkt. Köket har plastmatta på golv, kakel och tapet på väggar samt träpanel i tak. Matplatsdelen har furugolv, bröstpanel och tapet på väggar och träpanel i tak.
Storstuga
Förbi kök och matplats är öppningen till storstugan med en rejäl murad spis med insatskamin till vänster. Storstugan rymmer både soffa med TV på vägg samt läshörna. Flera fönster ger fint ljus. Furugolv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 3
På höger sida i storstugan leder en halldel vidare till ett stort föräldrasovrum med dubbelsäng. Här finns flera garderober samt plats till byrå eller annan förvaring. Fönster och balkongdörr till en kanske framtida uteplats. Sovrummet har heltäckningsmatta på golv, vävtapet på väggar och träpanel i tak.
Badrum
På vänster sida i halledelen, utanför sovrum 3, är ingången till badrummet med WC, tvättställ med kommod samt dusch med skjutdörr. Längst in finns fönster samt varmvattenberedare. Klinker på golv, kakel och våtrumstapet på väggar samt träpanel i tak.
Förråd entré
Vid entrén till huset finns plats för utemöbel och här är även ingången till ett utvändigt, varmbonat förråd. Här finns 2 garderober samt plats att hänga in ytterkläder eller ställa undan skidor.
Driftkostnader
El
10 050 kr
Sotning
575 kr
Samfällighetsavgifter
3 700 kr
Försäkring
2 409 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Total driftkostnad
ca 16 734 kr/år
Skatt/avgift
4 508 kr/år
Antal i hushållet
1
Årlig elförbrukning
2 432 kwh
Företag
Härjeåns nät
Elleverantör
Vattenfall
Kommentar
Stugan har nyttjats ca 2-3 sommarveckor och ca 5 veckoslut vintertid. I kostnad för väg/samfällighet ingår kostnad för vatten. Kostnad för slamtömning tillkommer.
Taxering
Taxeringsår
2018
Värdeår
1979
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
438 000 kr
Markvärde
163 000 kr
Totalt
601 000 kr
Skatt/Avgift
4 508 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 163 000 kr
Smahusbyggnad 438 000 kr 1979
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:17 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:4 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:5 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:8 ändamål: Grönområden
Planbestämmelser
Byggnadsplan
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
1325
Aktnummer
4944
Aktnummer
019-00443557:1
Totalt
270 000 kr
Allmänt om området
Messlingen, en unik fjällby med storslagen natur alldeles runt knuten som har fina vandrings- och cykelleder, bra skidåkning, fiske och skoterleder. Messlingen är beläget drygt 3 mil nordost om Funäsdalen och en mil bort finns Flatruet, Sveriges högst belägna landsväg. I söder ser man Anåfjällets mäktiga massiv som inbjuder till storslagna vyer under rofylld vandring. Besök gärna https://upplev-messlingen.webnode.se/, www.messlingen.se och www.funasfjallen.se för mer information.
Närservice

I Funäsdalen drygt 3 mil bort finns ytterligare utbud med det mesta man behöver som t.ex. välsorterade butiker, hälsocentral, apotek, museum, turistbyrå, bibliotek, systembolag, taxi, restauranger och pubar m.m.

PLANRITNING
Fin fjällstuga med hörnläge i vackra Messlingen

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE