Funäsdalen

Messlingen Örnstigen 12

Bo rofyllt i Messlingen

Välplanerad och kvadratsmart fjällstuga i natursköna Messlingen. Storstuga med braskamin, kök och matplats, 3 sovrum samt badrum med dusch. Förråd på tomten.

Budgivning Pågår
Budgivning Pågår (Visa Budhistorik)
2 1 850 000 KR 12 Februari 08:14
1 1 750 000 KR 07 Februari 08:52
Utgångspris 1 850 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Messlingen 2:174
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
60 kvm
Tomtarea
2 523 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus

Rofyllt belägen fastighet på Örnstigen, i Busks område i Messlingen. Stugan ligger näst längst in på vägen vid vändplanen med närhet till både längdspår och skoterled. Det är en rymlig naturtomt på drygt 2500 kvm med förrådsbyggnad och vedbod på baksidan. Stugan är på 60 välplanerade kvadrat med en entré under tak och ett utvändigt, varmbonat förråd. I andra änden finns en veranda även den under tak med plats för utemöbler.

Invändigt finns en mysig storstuga med nyare braskamin samt matplats vid ett stort fönster där man kan njuta av både fjällnatur och ett rikt djurliv. Intill matplatsen är köket med öppning mot storstugan. Här finns även tre trivsamma sovrum, ett med dubbelsäng och två med våningssängar samt ett badrum med dusch och bastu.

I Messlingen kan man både njuta av tystnaden och lugnet eller fylla dagarna med olika aktiviteter på fjället. Längd - och skoteråkning finns i direkt anslutning och bara 5km bort ligger Kappruets familjära skidanläggning. Området är även populärt för fiske, vandring och cykling. Messlingen är en del av Destination Funäsfjällen med både populära Nordic skis spårsystem samt flera skidanläggningar kopplade på samma liftkort. Funäsdalens mysiga bykärna bjuder på ett bra utbud av både matställen, butiker, sjukvård och annan service- året om och vägen dit är spektakulärt vacker oavsett årstid.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea/biarea 60 kvm / 19 kvm
  • Tomtarea 2 523 kvm
Byggnad
Byggnadsår
1978
Byggnadstyp
Fritidshus
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Tak
Shingel
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direkt el, luft-luftvärmepump, braskamin
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Status
Behövs inte
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
2 523 kvm
VATTEN & AVLOPP

Samfällt vatten året om. Enskilt avlopp med infiltration.


Från den väderskyddade entrén kommer man in i hallen med avhängning på höger sida. Till vänster ligger de två mindre sovrummen med våningssängar och på höger sida är badrum med bastu. Rakt fram kommer man till matplatsen på vänster sida och köket mitt emot. Allra längst in är storstugan med utgång till veranda samt ingången till det stora sovrummet med dubbelsäng.

Rum
Hall
Hallen har klädhängare på höger sida samt garderob och städskåp. Till vänster finns plats för sittbänk och nättare byrå. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.
Kök och matplats
Köket ligger till höger i hallen och på vänster sida är matplatsen fint placerad vid ett större fönster. Man har även en härlig öppenhet till storstugan intill. Köket har skåp och arbetsbänkar på båda sidor. Här finns spis, köksfläkt, diskho med hoar samt kyl med frysfack. Bänkskiva i laminat och kakel på vägg vid diskbänk. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak. Matplatsen har furugolv samt träpanel på väggar och i tak.
Storstuga
Innanför köket är storstugan med utgång till veranda längst ner vid fönsterväggen. Här ryms både soffgrupp och läshörna framför köket. En braskamin värmer gott och ger en extra mysfaktor. Furugolv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 1
Det stora sovrummet med dubbelsäng ligger längst ner på vänster sida i storstugan. Förutom dubbelsäng finns plats för både garderober och ytterligare förvaringsmöbel. Ett fönster ger fint ljus. Furugolv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 2
Sovrum 2 ligger till vänster sett från hallen och rymmer våningssäng samt förvaringsmöbel eller skrivbord. Ett fönster ger fint ljus. Furugolv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 3
Direkt på vänster sida i hallen ligger sovrum 3, även det med våningssäng samt garderob och förvaringsmöbel. Ett fönster ger fint ljus. Furugolv, träpanel på väggar och i tak.
Badrum med bastu
På höger sida i hallen är badrummet med tvättställ och spegelskåp, separett toalett samt dusch. Ett fönster. Våtrumsmatta på golv samt väggar i dusch, övriga väggar har träpanel. Träpanel i tak. Bastun nås från duschen och har en sittbänk samt eldrivet bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv samt bastupanel på väggar och i tak.
Förråd
Vid entrén finns ett utvändigt, varmbonat förråd där varmvattenberedaren sitter. Denna del har våtrumsmatta med golvbrunn, skivor på vägg och träpanel i tak.

Bakom stugan finns ett fristående förråd med öppen vedbod. Träfasad och plåttak.
Fiber
I dagsläget går det inte att ansluta fastigheten till fiber. För mer information om fiber och anslutning kontakta Härejåns nät, växel: 0680 - 242 00 eller hemsida www.harjeans.se
Övrigt
Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.
Lös egendom
Merparten av inredningen kommer att lämnas och ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.
Driftkostnader
El
18 000 kr
Samfällighetsavgifter
5 250 kr
Försäkring
3 723 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Övriga kostnader
500 kr
Total driftkostnad
ca 27 473 kr/år
Skatt/avgift
5 010 kr/år
Företag
Härjeåns Nät AB
Elleverantör
Fyrfasen
Kommentar
Posten väg/samfällighet avser kostnad för både väg, renhållning samt vatten. Posten övrigt avser kostnad för plogning av egen uppfart. 2x250 kr. Stugan har nyttjats ca 8 veckor på sommaren och 11 veckor på vintern.
Taxering
Taxeringsår
2021
Värdeår
1978
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
412 000 kr
Markvärde
256 000 kr
Totalt
668 000 kr
Skatt/Avgift
5 010 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 256 000 kr
Smahusbyggnad 412 000 kr 1978
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:17 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:4 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:5 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:8 ändamål: Grönområden
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1968-03-20)
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
5460
Totalt
200 000 kr
Allmänt om området
Messlingen, en unik fjällby med storslagen natur alldeles runt knuten som har fina vandrings- och cykelleder, bra skidåkning, fiske och skoterleder. Messlingen är beläget drygt 3 mil nordost om Funäsdalen och en mil bort finns Flatruet, Sveriges högst belägna landsväg. I söder ser man Anåfjällets mäktiga massiv som inbjuder till storslagna vyer under rofylld vandring. Besök gärna www.funasfjallen.se och www.messlingen.se för mer information.
Närservice

I Funäsdalen drygt 3 mil bort finns ytterligare utbud med det mesta man behöver som t.ex. välsorterade butiker, hälsocentral, apotek, museum, turistbyrå, bibliotek, systembolag, taxi, restauranger och pubar m.m.

PLANRITNING
Bo rofyllt i Messlingen

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE