Funäsdalen

Messlingen Järvstigen 6

Fint inredd fjällstuga med altan och badtunna. Fristående förråd och skotergarage

Trivsam fjällstuga i natursköna Messlingen. Altan med badtunna samt fristående förråd och skotergarage. Ljus interiör med storstuga, kök och matplats i öppen planlösning. Två sovrum samt badrum med bastu.

Utgångspris 1 975 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Messlingen 2:243
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
62 kvm
Tomtarea
2 533 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan

Ljus och trivsam fjällstuga med altan och badtunna, förråd och skotergarage. I Messlingen bor man i nära samklang med naturen. Området kan beskrivas som ett paradis för den som älskar storslagen vildmark, milsvid fjällutsikt och alla tänkbara friluftsaktiviteter året om. Samtidigt är det inte långt till Funäsdalen och Funäsfjällens attraktiva utbud av skidbackar och Nordic skis välpreparerade längdspår.

Här kan man både njuta av tystnaden och lugnet eller fylla dagarna med olika aktiviteter på fjället. Skoterled finns i direkt anslutning till fastigheten och i närheten finns även längdspår. Bara 5km bort ligger Kappruets familjära skidanläggning med restaurang och butik. Området är även populärt för fiske, cykling och vandring.

Fastigheten är belägen i Busks område i Messlingen. Det är en generös naturtomt på drygt 2500 kvm. Infarten är rymlig med plats för flera bilar och motorvärmaruttag. Här finns även ett mindre förråd samt ett rymligt skotergarage.

Stugan är ljus med med vitmålad bas som gör det lätt för en ny ägare att sätta sin egna personliga prägel på inredningen. Här välkomnas man av en generös hall med gott om både garderober och avhängningsmöjligheter. Här finns även torkskåp och skotork. Storstugan har kök och matplats i öppen planlösning med braskamin och utgång till altan. Här finns två mysiga sovrum med totalt 6 bäddar samt ett badrum med dusch, mulltoalett och bastu.

På sommaren finns fina MTB leder, vandringsleder och fiske. Vintertid tillhör längdskidåkning, skoteråkning och pimpelfiske de mest populära aktiviteterna samt skidåkning i den familjära skidbacken Kappruet, där det också finns en trevlig restaurang. Från stugan kan man direkt ta längdskidorna ut i spåret. Längdspåren i Messlingen spåras med pistmaskin och är på totalt ca 5 mil i varierad, lättåkt terräng samt fantastisk natur. Spåren går även upp på kalfjället (Flatruet). Vill man ha ett större utbud finns hela Funäsfjällen med all tänkbar service året om inom smidigt avstånd.

FAKTA
  • Antal rum 3 rum varav sovrum 2
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 62 kvm
  • Tomtarea 2 533 kvm
Byggnad
Byggnadsår
1979
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Tak
Plåttak
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
På tomten finns både ett fristående förråd samt ett skotergarage.

Förrådet har plintgrund, träfasad och plåttak.

Skotergaraget har lecagrund, träfasad och plåttak.
Fiber
Bredband
Enligt uppgift från Härjeåns nät kommer det byggas ut fibernät i detta område nu i sommar. Kostnad för anslutning enligt 2024 års taxa är 25900 kr. För frågor gällande nät kontakta Härjeåns nät vxl: 0680-242 00
Energideklaration
Status
Behövs inte
VATTEN & AVLOPP

Samfällt vatten året om. Enskilt avlopp till 2 kammarbrunn.


Här välkomnas man av en rymlig och ljus hall med praktisk yta för både förvaring och avhängning. Till höger är ett rymligt sällskapsrum med både soffgrupp, matplats och kök i öppen planlösning. Här finns braskamin som värmer gott och flera fönster som släpper in härligt ljus. Här finns även en balkongdörr till uteplats. I hallen finns förutom två sovrum med 6 bäddar även ett badrum med bastu.

Rum
Hall
Rymlig hall med gott om plats för avhängning på höger sida samt förvaring i garderoberna till vänster. På vänster sida finns även ett torkskåp och rakt fram plats för byrå och spegel. Hallen viker sedan av till vänster i en halldel med ingång till två av sovrummen. Hallen har heltäckningsmatta, träpanel på väggar och målat tak. Halldelen har trägolv, bröstpanel och målad vägg samt målat tak.
Storstuga
Storstugan ligger till höger i hallen. Ett härligt rum att samlas i med plats för både soffgrupp, matplats och kök. Rummet har många fönster som släpper in ljus och natur. Här finns även balkongdörr till en altan med badtunna på kortsidan. Till vänster i storstugan är braskamin följt av TV möbel samt fåtölj och rymlig soffa. På höger sida är kök med bardiskdel mot matplatsen. Storstugan har trägolv, bröstpanel och målade väggar samt vita skivor i taket.
Kök
Köket ligger på höger sida i storstugan och har en serveringsdel mot matplatsen. Här finns gott om skåp och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis och köksfläkt. Bänkskiva i laminat och kakel på vägg som stänkskydd. Trägolv, bröstpanel och målade väggar samt vita skivor i tak.
Sovrum 1
På höger sida i halldelen är ingången till ett sovrum med mindre dubbelsäng. Ett fönster med naturen utanför. Trägolv, träpanel på väggar och målat tak.
Sovrum 2
På vänster sida ligger det andra sovrummet som rymmer två våningssängar. Ett fönster. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Badrum
Från hallen nås även badrummet med tvättställ, Toatron och duschkabin. Ett stort fönster ger fint ljus. Våtrumsmatta på golv, träpanel på väggar och vita skivor i taket.
Bastu
På vänster sida i badrummet är ingången till en mindre bastu med två sittlavar och eldrivet bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv och bastupanel på väggar samt i tak.
Lös egendom
Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.
Övrigt
Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.
Driftkostnader
El
19 723 kr
Vatten och avlopp
2 000 kr
Samfällighetsavgifter
4 000 kr
Försäkring
6 000 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Övriga kostnader
1 500 kr
Total driftkostnad
ca 33 223 kr/år
Skatt/avgift
5 408 kr/år
Årlig elförbrukning
6 000 kwh
Företag
Härjeåns nät
Elleverantör
Fyrfasen Energi
Kommentar
Stugan har nyttjats ca 10 veckor per år. Posten övrigt avser plogning av egen infart. I kostnad till samfällighet ingår kostnad för vatten. Kostnad för avlopp avser slamtömning.
Taxering
Taxeringsår
2021
Värdeår
1979
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
465 000 kr
Markvärde
256 000 kr
Totalt
721 000 kr
Skatt/Avgift
5 408 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 465 000 kr 1979
Smahusmark 256 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:17 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:4 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:5 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:8 ändamål: Grönområden
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1968-03-20)
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
3184
Totalt
250 000 kr
PLANRITNING
Fint inredd fjällstuga med altan och badtunna. Fristående förråd och skotergarage

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE