Funäsdalen

Messlingen Genvägen 4B

Trivsam stuga i Messlingen

Fint belägen stuga i natursköna Messlingen med direkt närhet till längd och skoterled.

Utgångspris 2 200 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Messlingen 3:46
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
52 kvm
Tomtarea
1 354 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan

Att bo i nära samklang med naturen, men samtidigt ha civilisationens trygghet - det är en dröm för många. Och det är därför man väljer såväl året-runt-boende som fritidshus i den vackra byn Messlingen - drygt tre mil från Funäsdalen. Området kan beskrivas som ett paradis för den som älskar storslagen vildmark, milsvid fjällutsikt och alla tänkbara friluftsaktiviteter året om.

Här kan man både njuta av tystnaden och lugnet eller fylla dagarna med olika aktiviteter på fjället. Längd - och skoteråkning finns i direkt anslutning och bara 5km bort ligger Kappruets familjära skidanläggning. Området är även populärt för fiske och vandring.

Fastigheten är belägen i närheten av Baggården och i närheten finns både längd och skoterled.

Stugan är trivsam med två sovrum, badrum med dusch och WC samt en inbjudande storstuga med kök och matplats i öppen planlösning. Här lutar man sig gärna tillbaka och kopplar av framför skenet från den sprakande brasan. Stor tomt med möjlighet att bygga gäststuga, förråd, skotergarage m.m på andra sidan vägen från stugan sett.

Messlingen är en del av Destination Funäsfjällen med både populära Nordic skis spårsystem samt flera skidanläggningar kopplade på samma liftkort. Funäsdalens mysiga bykärna bjuder på ett bra utbud av både matställen, butiker, sjukvård och annan service- året om och vägen dit är spektakulärt vacker oavsett årstid.

FAKTA
  • Antal rum 3 rum varav sovrum 2
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 52 kvm
  • Tomtarea 1 354 kvm
Byggnad
Byggnadsår
1963
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direkt el, braskamin
Ventilation
Självdrag
Fiber
Bredband
I dagsläget går det inte att ansluta fastigheten till fiber. För mer information om fiber och anslutning kontakta Härejåns nät, växel: 0680 - 242 00 eller hemsida www.harjeans.se
Energideklaration
Status
Behövs inte
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp


Stugan har en veranda under tak med plats för sittmöbler. Från verandan kommer man in i en hall med avhängning på vänster sida. Till höger ligger de båda sovrummen, först sovrum 1 med våningssäng följt av sovrum 2 med dubbelsäng. Rakt fram är badrummet och till vänster den sociala knytpunkten med storstuga, kök och matplats.

Rum
Hall
Plats för avhängning på vänster sida med hatt och skohylla. Här finns även garderob och torkskåp. Plastmatta, vävtapet på väggar och träpanel i tak.
Storstuga
Trivsamt rum med både soffgrupp, matplats och kök i öppen planlösning. Braskamin som både ger behaglig värme och ett rofyllt blickfång. Furugolv, träpanel på väggar och i tak.
Kök
Köket har vita skåp samt bänkskiva i laminat. Kakel på vägg som stänkskydd. Här finns kombinerad kyl/frys, spis och köksfläkt samt mikro. Furugolv samt träpanel i tak.
Sovrum 1
Sovrum med våningssäng, garderob och väggskåp till förvaring. Ett fönster. Plastmatta på golv, väv på väggar och träpanel i tak.
Sovrum 2
Större sovrum med dubbelsäng och garderob på vardera sida. Överskåp och sänghylla. Ett fönster. Plastmatta på golv, väv på väggar och träpanel i tak.
Badrum
I hallen ligger badrummet med tvättställ, WC samt dusch med draperi. Ett fönster. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.
Bygglov
Då det rör sig om en äldre fastighet finns inget bygglov för huset dokumenterat hos arkivet på Miljö och byggnadskontoret. Lagen om att det krävdes bygglov kom 1972. För frågor avseende bygglov och byggrätt kontakta kundservice miljö och bygg: 0687 – 165 00 eller mob@berg.se
Övrigt
Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.
Lös egendom
Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.
Driftkostnader
El
18 000 kr
Vatten och avlopp
8 772 kr
Samfällighetsavgifter
1 440 kr
Försäkring
2 500 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Total driftkostnad
ca 30 712 kr/år
Skatt/avgift
4 365 kr/år
Företag
Härjeåns Nät AB
Elleverantör
Fyrfasen Energi AB
Taxering
Taxeringsår
2021
Värdeår
1963
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
339 000 kr
Markvärde
243 000 kr
Totalt
582 000 kr
Skatt/Avgift
4 365 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 339 000 kr 1963
Smahusmark 243 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:2 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:3 ändamål: Grönområden
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1976-06-24)
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
2513
Aktnummer
2514
Aktnummer
2515
Aktnummer
2516
Aktnummer
2517
Aktnummer
2518
Aktnummer
2519
Aktnummer
2520
Aktnummer
2521
Aktnummer
2522
Aktnummer
2523
Aktnummer
2524
Aktnummer
2525
Totalt
121 000 kr
Allmänt om området
Messlingen, en unik fjällby med storslagen natur alldeles runt knuten som har fina vandrings- och cykelleder, bra skidåkning, fiske och skoterleder. Messlingen är beläget drygt 3 mil nordost om Funäsdalen och en mil bort finns Flatruet, Sveriges högst belägna landsväg. I söder ser man Anåfjällets mäktiga massiv som inbjuder till storslagna vyer under rofylld vandring. Besök gärna www.funasfjallen.se och www.messlingen.se för mer information.
Närservice

Butik/reception och mysigt Värdshus på gångavstånd från stugan. Öppet under vinter- och sommarsäsongen. I Funäsdalen drygt 3 mil bort finns ytterligare utbud med det mesta man behöver som t.ex. välsorterade butiker, hälsocentral, apotek, museum, turistbyrå, bibliotek, systembolag, taxi, restauranger och pubar m.m.

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE