Funäsdalen

Messlingen Björnbärsvägen 16

Rymligt hus med både gäststuga och skotergarage

Naturskönt läge i rofyllda Messlingen! Fint boningshus med två sovrum, storstuga med kök, matplats och inglasat uterum samt badrum med WC, dusch och bastu. Fullt utrustad gäststuga på tomten plus ett skoterförråd med carport.

Utgångspris 2 495 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Messlingen 4:17
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
65 kvm
Tomtarea
1 608 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan

Mitt i spektakulär och orörd fjällnatur ligger den här trivsamma fjällstugan med både fullt utrustat gästhus samt ett skoterförråd med carport. I natursköna Messlingen bor man i nära samklang med naturen. Området kan beskrivas som ett paradis för den som älskar storslagen vildmark, milsvid fjällutsikt och alla tänkbara friluftsaktiviteter året om. Samtidigt är det inte långt till Funäsdalen och Funäsfjällens attraktiva utbud av skidbackar och Nordic skis välpreparerade längdspår.

Stugan har två rymliga sovrum, badrum med bastu, hall med förråd och framförallt en storstuga med kök och matplats i öppen planlösning. Här finns självklart braskamin och som extra bonus ett inglasat uterum som förlänger sommarsäsongen.

För gästerna finns ett helt eget hus på tomten med allrum, pentry, badrum med dusch och sovloft. Vid infarten finns en praktisk carport med skoterförråd och vedbod. Den moderna standarden gör att fastigheten passar perfekt både som fritidsboende och permanentboende för den som vill bo rofyllt året om!

Fastigheten är belägen i ett område med skoterled, välpreparerade längdspår, vandrings - och MTB leder i direkt närhet. I byn finns även Fjällriket Baggården med minilivs/café och restaurang. 5km bort ligger Kappruets skidanläggning med restaurang och butik. Området är även populärt för fiske och vandring på sommaren och det satsas mycket på leder för MTB cykling.

FAKTA
  • Antal rum 3 rum varav sovrum 2
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 65 kvm
  • Tomtarea 1 608 kvm
Byggnad
Byggnadsår
1995
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan
Fasad
Träpanel
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Tak
Plåttak
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direkt El, luft-luftvärmepump samt braskamin.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
På fastigheten finns både skotergarage med carport samt en fristående gäststuga.

Gäststuga:
Solcellspanel på utsidan. Plintgrund, träfasad och plåttak.

Invändigt finns ett stort allrum med högt i tak och trapp till sovloft med dubbelsäng. Längst in är ett pentry samt ett badrum. Pentryt har diskho, spis och köksfläkt samt kyl med frysfack. Allrummet har plastmatta, träpanel på väggar och i tak. Sovloftet har trägolv.
Badrummet har våtrumsmatta på golv och väggar i dusch. Träpanel på övriga väggar och i tak. Dusch med vikväggar i glas, WC, varmvattenberedare på vägg och tvättställ med kommod och spegelskåp.

Garaget har både vidbyggt vedförråd och förrådsdel. Här ryms både verktyg och skotrar.
Fiber
Bredband
Fastigheten kan anslutas till fiber. Kostnad för anslutning enligt 2024 års taxa är 25 900 kr.
Energideklaration
Status
Behövs inte
VATTEN & AVLOPP

Samfällt vatten året om. Enskilt avlopp till trekammarbrunn med infiltration (se tillstånd under dokument i annons)


En väderskyddad entré under tak leder in till en hall med förråd och avhängning. På höger sida är badrummet med bastu följt av föräldrasovrummet med dubbelsäng. Rakt fram är det andra sovrummet med två enkelsängar.

Hallen viker av till vänster där köket med köksö ligger direkt på vänster sida och längre in är matplatsen samt utgången till det inglasade uterummet. På höger sida finns en hörnsoffa med Tv och braskamin.

Rum
Hall
Hall med praktiskt förråd direkt på höger sida. På vänster sida finns hatt och skohylla samt sittbänk. Första delen har klinker med elburen golvvärme, innanför är det parkettgolv. Vävtapet på väggar och träpanel i tak.
Förråd
På höger sida är ett mindre förråd med hyllor på vägg. Plastmatta på golv, målade väggar och träpanel i tak.
Storstuga
Till vänster om hallen ligger kök med bardiskdel, matplats och storstuga. Ett trivsamt och öppet rum med balkongdörr till inglasat uterum. Storstugan har plats för både matgrupp och rymlig hörnsoffa. Här finns även en gedigen gjutjärnskamin som värmer gott. Rummet har laminatgolv, tapet på väggar och träpanel i tak.
Kök
Köket har skåp i furu och en bardiskdel med bänkskiva i trä. Diskbänk i rostfritt med två hoar och bänkskivor i laminat. Våtrumsskiva på vägg som stänkskydd. Kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis, köksfläkt och mikro. Laminatgolv och träpanel i tak.
Sovrum 1
På höger sida i hallen ligger det första sovrummet som rymmer dubbelsäng med förvaringskåp över samt garderobsvägg. Ett fönster. Furugolv, tapet på väggar och träpanel i tak.
Sovrum 2
Sovrum med två enkelsängar. Ett fönster. Förvaringsskåp på vägg. Furugolv, tapet på väggar och träpanel i tak.
Badrum
Badrum med tvättmaskin, tvättställ, WC samt dusch med draperi. Hyllor på vägg och spegelskåp. Våtrumsmatta på golv, våtrumstapet på väggar och kakel på väggar i dusch. Träpanel i tak.
Bastu
Till höger i badrummet ligger bastun med två sittlavar, eldrivet bastuaggregat och ett högt sittande fönster. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.
Lös egendom
Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.
Övrigt
Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.
Driftkostnader
El
13 000 kr
Samfällighetsavgifter
4 500 kr
Försäkring
3 500 kr
Bolag
Folksam
Total driftkostnad
ca 21 000 kr/år
Skatt/avgift
6 270 kr/år
Antal i hushållet
2
Årlig elförbrukning
7 000 kwh
Företag
Härjeåns nät
Elleverantör
Fyrfasen Energi
Kommentar
Nuvarande ägare har nyttjat stugan ca 12 veckor per år. Kostnad för plogning av egen infart tillkommer och har varit 200kr/tillfälle.
Taxering
Taxeringsår
2021
Värdeår
1995
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
607 000 kr
Markvärde
229 000 kr
Totalt
836 000 kr
Skatt/Avgift
6 270 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 229 000 kr
Smahusbyggnad 607 000 kr 1995
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Messlingen GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1972-02-11)
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
6392
Aktnummer
3748
Aktnummer
13492
Aktnummer
016-00392533:1
Aktnummer
017-00500182:1
Totalt
934 000 kr
PLANRITNING
Rymligt hus med både gäststuga och skotergarage

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE