Funäsdalen

Kåvan 96B

Fräsch och rymlig stuga i Kåvan

Fräsch stuga med stora sällskapsytor och helkaklade våtutrymmen, vedeldad bastu och 3 rymliga sovrum med upp till 9 bäddar. Lugnt läge i Kåvan med närhet till aktiviteter året om.

Utgångspris 2 650 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 8:96
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
109 kvm
Tomtarea
1 645 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan

Det här är precis ett sådant fjällboende som många efterfrågar - för här finns det mesta man kan önska sig, samtidigt som det är yteffektivt, lättskött och bekvämt med inbjudande sällskapsytor. Den trevliga stugan har ett fint läge i Kåvans stugområde i Funäsdalen, nära aktiviteter och all service samt med gångavstånd till både längdspår och liftar vid Kåvans gästcenter.

Stugan ligger på en insynsskyddad skogstomt med Funäsdalsberget i ryggen. Tillbyggnad har skett i omgångar och man har underhållit och renoverat fastigheten med omsorg. Invändigt finns stora sällskapsytor med ett stilrent och modernt kök med inbjudande barhäng, rymlig matplats och storstuga med braskamin och utgång till veranda. Här finns 3 sovrum med upp till 9 bäddar (inräknat bäddsoffa i storstugan) samt en separat toalett med tvättpelare och ett separat duschrum med vedeldad bastu. På tomten finns en vedbod och förråd.

På Funäsdalsberget med 300 meters fallhöjd samt en fantastisk panorama-fjällutsikt, kan man välja mellan 17 nedfarter för alla åldrar och skicklighetsnivåer. I och med Funäs Gondolen har Kåvanområdet fått en helt ny och unik transportmöjlighet till Funäsdalen by både sommar och vinter.

Föredrar man istället att åka längd är det bara några hundra meter till närmaste längdspår. Totalt finns det ca 300 km välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet, som är sammanlänkat mellan dalgångarna och byarna. Och för skoterentusiasten finns det ca 450 km välpreparerade skoterleder. Självklart finns det rika möjligheter till aktiviteter året om, såsom vandring, cykling, paddling, fiske, svamp- och bärplockning. Bara för att ta några exempel.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 109 kvm
  • Tomtarea 1 645 kvm
  • Byggnadsår 1976, Ombyggt 2020
Byggnad
Byggnadsår
1976, Ombyggt 2020
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Plåttak
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direkt el, luft-luftvärmepump, braskamin.
Ventilation
Självdrag
Fiber
Bredband
Fastigheten kan i dagsläget inte anslutas till fiber. För frågor gällande fiber kontakta Härjeåns Växel: 0680 - 242 00 eller besök hemsida www.harjeans.se
Energideklaration
Status
Behövs inte
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Avlopp för BDT går till tvåkammarbrunn, slambrunn töms vartannat år (senast tömd 2023, nästa tömning juli 2025).


Fastigheten kan i dagsläget inte anslutas till det kommunala avloppssystemet men enligt uppgift från Vatten och Miljöresurs bör det vara möjligt inom ett par år.


Rymlig, ljus och fräsch stuga med välplanerade ytor. Stugan är tillbyggd 2007 då man förlängde byggnaden med 4,5 meter för att få plats med det stora föräldrasovrummet, dusch med bastu samt förråd. 2020 byggdes farstun till och här välkomnas man av en ljus hall med stora fönster. Rakt fram ser man köket med bardisk mot storstugan och matplatsen. Den trivsamma sällskapsytan är belägen till höger med utgång till altan. Från storstugan når man det första sovrummet som har våningssäng med bredare underslaf.

Till vänster leder en hall vidare med sovrum 2 direkt på vänster sida följt av ett praktisk förråd. Längst ner är det stora föräldrasovrummet med dubbelsäng. På höger sida, efter köket, ligger först ett våtutrymme med mulltoalett samt torkskåp och tvättpelare. Dörren efter på höger sida går till ett duschrum med bastu och omklädningsdel och utgång till baksidan.

Rum
Hall
Ljus hall med stora fönster. Sittbänk med skofack och klädhängare i första delen och krokar i den inre delen. Laminatgolv i första delen och klinker i den inre delen. Träpanel på väggar och i tak.
Storstuga
Rymligt rum med gott om plats för både vilstolar och soffa (bäddsoffa). Fönster i flera väderstreck ger fint ljus och naturkontakt. Utgång till altan från storstuga och braskamin (Contura installerad 2013) i mitten som sprider behaglig värme. Till höger är matplatsen och mitt emot köket med bardiskdel. Storstugan har laminatgolv, träpanel på väggar och i tak.
Kök
Stilrent kök med skåp i ljus träfanér och vitvaror i rostfritt. Bardiskdel mot storstugan med barstolar. Diskho vid fönster med härlig naturkontakt. Köket är maskinellt utrustat med induktionsspis med dubbla ungar (en varmluftsugn) (2008), mikro (2009), kombinerad kyl/frys (2010), diskmaskin (2010) samt spisfläkt (2010). Klinker på golv, kakel på vägg och träpanel i tak.
Sovrum 1
Med ingång från storstugan ligger ett ljust sovrum med familjesäng som ger plats för tre personer. Här finns även gott om plats för sängbord och annan förvaringsmöbel. Ett fönster ger fint ljus. Laminatgolv, träpanel på väggar och i tak.
Hallgång
Från kök och storstuga leder en hallgång vidare till våtutrymmen och sovrum. I hallgången finns teknik och varmvattenberedare bakom garderobsdörrar. Hallgången har klinker på golv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 2
Sovrum med bäddsoffa för två bäddar. Ett fönster ger fint ljus. Laminatgolv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 3
Längst ner i hallgången är ett stort föräldrasovrum med dubbelsäng, byrå och förvaring bakom skjutdörrar. Ett fönster mot Funäsdalsberget. Trägolv, träpanel på väggar och träpanel med infällda spotlights i taket.
Toalett/tvätt
På höger sida efter köket ligger toalett med både torkskåp och tvättpelare. Toaletten är en mulltoalett med fläkt. Brett tvättställ med kommod och belyst spegel. Stort fönster ger fint ljus. Klinker på golv (med elburen golvvärme), kakel på väggar och träpanel i tak med infällda spotlights.
Dusch/relax och bastu
Extra lyxigt är den separata duschen med ingång till vedeldad bastu. Vid duschen finns sittbänk/omklädningsdel och här är även en dörr till baksidan av huset där det utanför står en jacuzzi som dock inte nyttjas i dagsläget. Det går även alldeles utmärkt att ta sig ett uppfriskande dopp i nysnön för att sedan värma sig i bastun.

Duschen har klinker/kakel på golv (med elburen golvvärme) och kakel på väggar, relaxdelen har bastupanel på väggar. Bastupanel med infällda spotlights i tak.

Bastun har två sittbänkar, fönster mot naturen och framförallt en vedeldad kamin som ger härlig värme. Klinker på golv, bastupanel på väggar och i tak.
Förråd/klk
I hallgången finns ett praktiskt utrymme med hyllor på vägg som ger gott om förvaring. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.
Underhåll/renovering
Fastigheten har underhållits väl genom åren. I samband med utbyggnad 2007 byttes tak och man tilläggsisolerade, bytte fönster och dörrar. Under 2008-2023 har man sedan renoverat större delen av alla ytskikt i huset och bytt de flesta vitvaror. Ny kamin installerades 2013. 2014 installerades ny avfuktare i grunden och under 2015 sanerades en äldre fuktskada under grunden, utfört av fackman. 2019 installerades ny varmvattenberedare och 2020 ny luft-luftvärmepump. För mer utförlig information om renoveringar se frågelista med bilaga som ligger under dokument i annonsen.
Övrigt
Fastigheten säljs inklusive inventarier förutom personliga tillhörigheter.

Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.
Driftkostnader
El
21 626 kr
Vatten och avlopp
8 301 kr
Samfällighetsavgifter
3 000 kr
Försäkring
3 231 kr
Bolag
Trygg-Hansa
Total driftkostnad
ca 36 158 kr/år
Skatt/avgift
9 525 kr/år
Årlig elförbrukning
8 141 kwh
Företag
Härjeåns nät
Elleverantör
Fyrfasen Energi
Kommentar
Posten VA avser kostnad för kommunalt vatten och inkluderar kostnad för tömning av slambrunn.
Taxering
Taxeringsår
2021
Värdeår
1976
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 096 000 kr
Markvärde
449 000 kr
Totalt
1 545 000 kr
Skatt/Avgift
9 525 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 1 096 000 kr 1976
Smahusmark 449 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:153 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:166 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:28 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Väg, 23-TÄN-2309.2
Förmån: Officialservitut Väg, 23-TÄN-2309.3
Förmån: Officialservitut Väg, 23-TÄN-2309.4
Förmån: Officialservitut Väg, 23-TÄN-2309.6
Planbestämmelser
Detaljplan (2015-03-05)
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
4809
Aktnummer
6354
Aktnummer
4758
Totalt
585 400 kr
PLANRITNING
Fräsch och rymlig stuga i Kåvan

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE