Tänndalen, Tänndalen

Rörosvägen 476D, Lgh G

Smakfullt inredd lägenhet i Tänndalen!

Fräsch och smakfullt renoverad bostadsrätt centralt belägen i hjärtat av Tänndalen. Välplanerad och ljus lägenhet med allrum som har matplats och köksdel i öppen planlösning. Rejält kök med skåp i ek. Två sovrum, badrum med dusch. Utsikt över Rödfjället och Tänndalssjön.

Eller högstbjudande på förfrågan
Fakta
Rum
2

Fräsch och smakfullt renoverad bostadsrätt centralt belägen i hjärtat av Tänndalen. Här har man direkt närhet till välpreparerade längdspår samt tur - och vandringsleder. Den vackra utsikten över Rödfjället och Tänndalssjön är andra fördelar.

Den timrade huslängan med traditionell farstu ger den rätta stugkänslan. Själva lägenheten har en fräsch och modern känsla med vita ytskikt och parkettgolv i allrum och sovrum. Hallen har bekväm golvvärme med klinker. Allrummet rymmer en stor hörnsoffa med TV och gasolkamin samt matbord med plats för 4-6 personer. Köksdelen är modernt utrustat och skåpen i ek ger både värme och en gedigen kontrast mot det vita. Dolda fronter för kyl/frys samt diskmaskin ger ett enhetligt intryck.

Längst in finns två ljusa sovrum, ett med två enkelsängar och ett med våningssäng. I samband med hallen finns ett helkaklat badrum med dusch och handduksvärmare på vägg.

Denna lägenhet har en smakfull inredning med ljus färgsättning och gedigna möbler. Eftersom lägenheten säljs möblerad kan man bekvämt flytta in och direkt börja njuta av fjällsemestern.

I familjära Tänndalsområdet, med fyra dalstationer, finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Löser man fjällpasset har man även tillgång till Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Med hela 136 nedfarter på ett och samma skipass, samt gratis skidbuss mellan områdena har man här unika förutsättningar för en variationsrik skidsemester för hela familjen.

Det här är ett av fjällvärldens mest snösäkra områden, vilket innebär att många även kommer hit för de fantastiska, milslånga skidspåren i Nordic Ski-systemet från by till by. Likaså lockar de välpistade skoterlederna som passerar nedanför anläggningen längs Tännån mot Tänndalssjön, eller andra hållet mot Svansjön och Hamra. Från stugan har man nära till alla dessa aktiviteter. Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt i området.

Bostadsrättsföreningen där denna lägenhet ingår heter Det frusna fallet i Tänndalen och innefattar totalt 34 bostadsrätter fördelade på fyra flerbostadshus samt två småhus.

FAKTA
  • Antal rum 2 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Månadsavgift 1 305 kr
    inkl förråd
Byggnad
Byggnadsår
1970
Fönster
2-glas med spröjs
Uppvärmning
Elradiatorer, elburen golvvärme i hall och badrum
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Stomme: trä/timmer
Bjälklag: trä
Fasad: Östan och Västan har timmerfasad, övriga byggnader stående träpanel.
Yttertak: Betongtaktegel
Övriga byggnader
Ytterligare byggnader som ingår i bostadsrättsföreningen är:
Fiskelängan med 5 lägenheter om 3 r.o.k. i ett plan.
Blomsterlängan med 7 lägenheter om 3 r.o.k. i ett plan.
Söderlängan med 4 lägenheter om 3 r.o.k. i övre plan samt 8 lägenheter om 1 r.o.k. i nedre plan.
Västerlängan med 3 lägenheter om 3 r.o.k. + balkong på övre plan samt
4 lägenheter om 1 rum med pentry samt 1 lägenhet med 3 r.o.k. i nedre plan.
Östan med en lägenhet i friliggande villa om 4 r.o.k.
Västan med en lägenhet i friliggande villa om 4 r.o.k.

Ett gemensamt förråd om ca 70 kvm finns i bottenvåningen på byggnaden Östan.
Renoveringar
Stomme: trä/timmer
Bjälklag: trä
Fasad: Östan och Västan har timmerfasad, övriga byggnader stående träpanel.
Yttertak: Betongtaktegel
Våning/hiss
Hiss
Totalt antal våningar
1
Våning
1
Energideklaration
Status
Behövs inte
Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Kvadratsmart och smakfullt inredd lägenhet. Här kan man lätt flytta in och direkt börja njuta av fjällvärlden och semester. Denna fräscha lägenhet har en fin bas med parkettgolv och ljus inredning. Här kan man enkelt sätta sin egen prägel på detaljerna. Från den trivsamma lilla hallen kommer man direkt in i allrummet som är den självklara samlingsplatsen. Här har man en rymlig och inbjudande hörnsoffa vid fönsterväggen. Längre in finns matplats för 4-6 personer, även denna fint placerad vid fönster. Längs med den högra väggen finns köksdelen som med sina skåp och fronter i ek ger en härlig värme till det i övrigt ljusa rummet. Längst in finns två sovrum där det till vänster är möblerat med två enkelsängar och det till höger har en våningssäng med bredare underslaf. I samband med hallen finns ett fräscht, helkaklat badrum med dusch och handduksvärmare.

Rum
Hall
Ljus hall med praktiskt klinkergolv med elburen golvvärme. Till höger finns hatt och skohylla samt spegel. På vänster sida finns en garderob vid ingången till allrummet. Klinker på golvet. Vitmålade väggar och vitmålat tak.
Allrum med köksdel och matplats
Till vänster i hallen kommer man till det ljusa och trivsamma allrummet med köksdel och matplats. Ett större fönsterparti ger ett härligt ljus och fin utsikt mot Rödfjället och Tänndalssjön. Här ryms en rejäl hörnsoffa med soffbord och rakt fram på väggen mot sovrummen finns Tv på vägg samt en liten gasolkamin. Till vänster vid det mindre fönstret finns matplatsen för 4-6 personer. Själva köket med sina skåp och bänkskiva i ek bidrar till den gedigna känslan och värmen i rummet. Kyl/frys och diskmaskin har dolda fronter vilket ger ett snyggt och enhetligt intryck. Här finns även spis i rostfritt med fläkt. Bänkskiva i ek med en nedfälld ho samt vitt kakel på väggen. Rummet har parkettgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak.
Sovrum 1
Till vänster, längst ner i allrummet ligger ingången till sovrum 1. Här ryms två enkelsängar med fönster och byrå i mitten. Krokar på vägg för avhängning. Parkettgolv, tapet på väggar och vitmålat tak.
Sovrum 2
Till höger, efter köket, ligger sovrum 2 som rymmer en våningssäng med bredare underslaf. Här finns ett sängbord samt en dubbelgarderob. Ett fönster ger fint ljusinsläpp. Parkettgolv, tapet på väggar och vitmålat tak.
Badrum
Rakt fram i hallen ligger det fräscha badrummet med WC och tvättställ följt av dusch med skjutdörrar längst in. Rummet har klinker med elburen golvvärme, kakel på väggarna och vitmålat tak. Handduksvärmare på vägg och varmvattenberedare till höger direkt innaför dörren.
Driftkostnader
Månadsavgift
1 305 kr
El
9 000 kr
Vatten och avlopp
3 500 kr
Total driftkostnad
ca 12 500 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Det Frusna Fallet I Tänndalen
När föreningen senast ändrades
04-12-2021
Organisationsnummer
769617-6929
Antal lägenheter
34 st.
Renoveringar utförda och planerade
Samtliga lägenheter renoverade och delvis ombyggda 2008-2009. Lägenheterna har tidigare ingått i Hotell Tänndalens hotellrörelse och använts för hotellboende.

Alla ytterdörrar byttes sommaren 2021. Under 2022 byttes/renoverades samtliga yttertak (förutom de 2 villorna).
Parkering
Parkering finns i anslutning till lägenheten.
Äkta/oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Det frusna fallet i Tänndalen är en uppskattad bostadsrättsförening vackert belägen i hjärtat av fjällvärlden. Här bor man alldeles intill skidstadion i Tänndalen och kan njuta av vackra fjällvyer oavsett årstid. En perfekt utgångspunkt för ett aktivt friluftsliv året om.

Läs mer om föreningen i det samlade informationsbladet som ni hittar under dokument i annonsen eller på föreningens egen hemsida som finns under länkar.
Tillåter föreningen juridisk person som köpare
Ja
Byggår
1970
Äger föreningen marken
Föreningen förvärvade den 20 juni 2008 delar av fastigheterna Härjedalen Funäsdalen 25:8, 25:26, 25:49 och 25:50 i Härjedalens kommun. Efter fastighetsreglering är föreningen ägare till fastigheterna Härjedalen Funäsdalen 25:145-146 och 25:249-150. Föreningen är lagfaren ägare till fastigheten. Fastighetsreglering registrerades den 6 augusti 2010.
Vägbeskrivning

Från Funäsdalen fortsätt väg 84 mot Tänndalen. Inne i Tänndalen sväng avfart till höger vid Tänndalens Fjällgård. Tag direkt till vänster så finner ni de timrade röda lägenhetslängorna direkt på höger sida. Lägenhet 113 ligger näst högst upp i den övre byggnaden. Skylt finns. Välkomna!

Allmänt om området
Tänndalen ligger högt och snösäkert, 15 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet.

I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar, ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt ikring området.
PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE