TÄNNDALEN

Hamrafjällsvägen 11

Ljus, fräsch lägenhet med bra ytor och skidnära läge

En smart bostadsrättslägenhet i snösäkra Tänndalen med riktigt kanonläge! Härlig utsikt från fönster och balkong, bland annat mot skidanläggningen, som man snabbt når med skidor över gångbron. Lägenheten är perfekt för familj och/eller uthyrning. Två sovrum, ett sovloft, bra förvaring, bastu och öppen planlösning.

Utgångspris på förfrågan
Fakta
Rum
4
Boarea
55 kvm
Byggnadstyp
Flerbostadshus

En trevlig och smart planerad bostadsrättslägenhet med direkt närhet till skidanläggning, längdspår och friluftsaktiviteter året runt!

Lägenheten har ett attraktivt läge på flera sätt. Den ligger centralt med gångbro till Skilodgen där man har skidbackar, restaurang samt sportshop och uthyrning. I direkt närhet finns även en större matbutik. Från alla fönster och även balkongen har man en härlig utsikt mot fjäll och vacker natur. Balkongen är extra uppskattad med attraktivt sydvästläge. Blir man sugen på ett åk, så är det bara att ta på skidorna och glida över gångbron - sedan är man framme! Sommartid kan man cykla och vandra direkt från boendet.

Kök och allrum är i öppen social planlösning. Från allrummet kliver man ut på en balkong i sydvästläge, där man gärna avslutar skid- eller vandringsdagen med något gott att dricka. Här finns två sovrum plus ett rejält sovloft som man når via en trappstege i köket. Dessutom finns badrum och även en bastu. Ett stort plus är att det är gott om plats för förvaring - något som verkligen uppskattas. Dessutom har lägenheten ett förråd och tillgång till en vallarbod i en gemensam fristående byggnad. En trappa upp i samma byggnad finns omklädningsrum med dusch och bastu samt en umgängesyta med pingisbord kök och braskamin - en plats som får nyttjas av alla boende i föreningen.

Lägenheten är en perfekt familjelägenhet med allt man behöver på en bekväm och lättskött yta. Tack vare det attraktiva läget finns även en väldigt bra uthyrningspotential. Nuvarande ägare har inte hyrt ut och lägenheten är väl underhållen. Badrummet renoverades 2006, varmvattenberedare byttes 2005, spis 2005, kylskåp 2007 samt diskmaskin 2007. Köksluckor, bänkskiva och köksfläkt byttes 2009.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea/biarea 55 kvm / 10 kvm
  • Månadsavgift 2 688 kr
    inkl VA, bredband, TV (basutbud), p-plats, förråd och sophantering.
Byggnad
Byggnadsår
1989-90
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fönster
3-glas isoler
Uppvärmning
Central elpanna, vattenburna radiatorer
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft) i kök och bad
Övriga byggnader
Till föreningen hör en gemensam fristående byggnad, ett servicehus, där varje lägenhet har varsitt förråd i souterrängplanet. Dessutom har man tillgång till vallabod. En trappa upp finns omklädningsrum med dusch och bastu, tvättstugedel med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt en umgängesyta med pingisbord, kök och braskamin.
Våning/hiss
Hiss
Nej
Balkong & Uteplats
Balkong
Ja
Bilplats
Ja
Energideklaration
Status
Genomförd
Energiklass
None
Lägenheten ligger på plan 2, vilket ger ett högt och fint läge med härlig utsikt från alla rum. Man kommer in i en hall med bra plats för avhängning i skåp och hyllor. Direkt till vänster är badrummet med dusch och en dörr som leder vidare in till bastun.

Rakt fram i hallen kommer man till det trevliga allrummet med soffhörna, som är i öppen planlösning med kök och matplats. Här blickar man ut mot den vidsträckta naturen, både inifrån och från den rejäla balkongen strax utanför. Köket är yteffektivt och välplanerat med det mesta man behöver. Här finns en matplats för 6-8 personer. En trappa leder upp till ett rymligt sovloft med fönster, snedtak, förvaring och plats för ett par bäddar.

Till höger i storstugan ligger de båda sovrummen - det ena är ett föräldrasovrum med dubbelsäng och garderober, det andra ett rum med våningssäng och även det med bra förvaring.

Rum
Hall
Ljus och välkomnande hall med hatt och skohylla, städskåp, torkskåp samt skotork. Klinker med golvvärme, vitmålad väv på väggar samt vitlaserad träpanel i taket.
Allrum
Rakt fram i hallen kommer man till det ljusa, trevliga allrummet, som är i öppen planlösning med kök och matplats. Här är möblerat med en soffa och fåtölj med TV-möbel mot sovrummen. Fönster och utgång till balkong med härlig utsikt över fjäll och skidbackar. Parkettgolv, vitmålad väv på väggar och vitt tak.
Kök
Det vita fräscha köket är yteffektivt och funktionellt. Det är fullt utrustat med porslin och andra köksredskap. Kyl/frys, mikro, spis och fläkt samt diskmaskin. Parkettgolv, kakel på vägg vid diskbänk samt vitt tak.
Sovrum 1
Ett fint föräldrasovrum ligger direkt till höger efter hallen. Här ryms en dubbelsäng, sängbord och garderob. Fin fjällutsikt från fönstret. Plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar och vitlaserad träpanel i tak.
Sovrum 2
Sovrummen ligger vägg i vägg. Här i sovrum två finns en våningssäng samt dubbelgarderob. Fönster mot balkongen och skidbacken - en härlig vy att vakna till. Plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar och vitlaserad träpanel i tak.
Badrum
Badrummet ligger direkt till vänster i hallen. Här finns WC, tvättställ med spegel samt dusch med skjutdörrar. Från badrummet kommer man vidare in i lägenhetens bastu. Våtrumsmatta på golv, våtrumsmatta på väggar samt vitmålat tak.
Bastu
Det är alltid lyxigt med egen bastu, speciellt i en lägenhet. Bastun har två sittbänkar samt elaggregat. Våtrumsmatta, bastupanel på väggarna och i taket.
Sovloft
En trappa i köket leder upp till ett mysigt loft med två bäddar, garderober och byrå. Fönster mot skidanläggningen. Plastmatta på golv, målade väggar och tak.
Övrigt
Lägenheten säljs med inventarier förutom personliga tillhörigheter.

Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.
Driftkostnader
Månadsavgift
2 688 kr
Uppvärmning
17 500 kr
El
4 600 kr
Försäkring
500 kr
Total driftkostnad
ca 22 600 kr/år
Antal i hushållet
2
Företag
Härjeåns nät
Elleverantör
Fyrfasen Energi
Kommentar
Lägenheten har ej varit uthyrd utan nyttjas endast av ägarna ca 6 veckor vintertid och 2 veckor sommar/höst.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Bostadsrättsföreningen Hamrafjället
När föreningen senast ändrades
09-14-2021
Organisationsnummer
716461-8246
Antal lägenheter
74 st.
Parkering
Parkeringsplats finns till respektive lägenhet och ingår i månadsavgiften. Kostnad för motorvärmare tillkommer.
Äkta/oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hamrafjället består av 5 huskroppar belägna i den rosa byn plus 2 huskroppar belägna i den röda byn samt även ett gemensamt servicehus. Föreningens hus ligger fint placerade i sydsluttningen mellan landsvägen och Tännån. På andra sidan Tännån är skidanläggningen och via skidbron över ån tar man sig direkt till liftsystemet. Genom området passerar Nordic ski centers längdspår samt även skoterled. Föreningens gemensamma servicehus har förråd och vallabod i källarplanet och bastu med omklädningsrum, tvättstugedel och sällskapsyta på övervåningen.
Tillåter föreningen juridisk person som köpare
Ja
Byggår
1989-90
Allmänt om området
Tänndalen ligger högt och snösäkert. Här i byn finns bland annat restauranger, café och matbutik. Till Funäsdalen är det ca 15 km och 10 km till den norska gränsen.

Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet.
I Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar, ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader för hela familjen. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i det omtalade Nordic Ski spårsystemet, som är sammanlänkat mellan dalgångarna.

Men Tänndalen är långt ifrån bara en vinterort. Här finns även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Många kommer hit för att fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring i området.
PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE