Hede

Sonfjällsgatan 5

Rymlig villa i centrala Hede med stort garage

Stor villa i två plan med många möjligheter för såväl permanentboende som fritidsboende. Rymlig tomt med dubbelgarage och trädgård på baksidan med privat läge. Gångavstånd till centrum med skola, sjukvård och all tänkbar service.

Budgivning Pågår
Visa budhistorik
1 650 000 KR 27 Juni 15:26
Utgångspris 675 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Färjesundet 1:23
Boarea
104 kvm
Tomtarea
1 517 kvm
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare

Välplanerad och rymlig villa i centrala Hede med stort garage och trädgård. Perfekt permanentboende med anpassningsbara ytor och med gångavstånd till både affärer och skola. Huset har infart både från huvudvägen och på baksidan där man har ett avskilt läge med uterum och stor trädgårdsyta där barnen kan leka fritt.

Invändigt finns stor potential med ljusa och rymliga rum som också är anpassningsbara efter behov. Entréplanet har en hall i vinkel, stort vardagsrum med balkongdörr till trädgården. Här finns ett rejält kök med matplats samt ett helkaklat badrum. I entréplanet finns idag två sovrum varav det ena enkelt kan delas upp i två rum med bra storlek vilket skulle ge tre sovrum om behov finns. Lägg därtill de generösa ytorna i källaren där det finns både gillestuga och ett stort extra sovrum med egen ingång, som kanske uppskattas av ungdomar som vill ha egna ytor. Källaren rymmer även både en generös tvättstuga, dubbla förråd, pannrum med förvaring, matkällare och en separat toalett.

På tomten finns både ett stort dubbelgarage samt ett fristående förråd med vedbod. I trädgården finns gott om ytor för både utemöbler och bollek.

Hede är en tätort i vackra Härjedalen med drygt 700 bofasta. Här finns bland annat skola, affärer och sjukvård. Hede har en 18-håls golfbana med camping och är omgiven av fina fiskevatten och vacker natur. Vintertid lockar både skidåkning och milslånga skoterleder. Med bil når man både Funäsfjällens skidanläggningar samt Vemdalsskalet och Björnrike. En perfekt utgångspunkt för såväl permanentboende som fritidsboende. Varmt välkomna att höra av er så berättar vi gärna mer och visar efter förfrågan.

FAKTA
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/biarea 104 kvm / 104 kvm
  • Tomtarea 1 517 kvm
Byggnad
Byggnadsår
1970
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Trä och tegel
Fönster
2-glas
Tak
Betongtakpannor
Grund
Inredd källare
Uppvärmning
Jordvärme kopplat till vattenburna radiatorer.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
På tomten finns ett rymligt dubbelgarage med gott om plats till förvaring. I andra änden av tomten finns även ett enklare förråd med vedbod.
Renoveringar
Badrummet gjordes 2007.
Det stora sovrummet på entréplanet gjordes 2007, från att tidigare ha varit två sovrum.
Installation av jordvärme samt byte av element gjordes 2004.

Fastigheten ska besiktigas inför försäljning och besiktningsprotokollet kommer publiceras i annonsen så snart det är klart.
Fiber
Bredband
Fastigheten kan anslutas till fiber. Pris i dag för en anslutning är 25 900 kr.
Energideklaration
Status
Beställd
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp


Ett hus med rymliga och ljusa rum som lätt kan anpassas efter en ny ägares behov. Entréplanet har en hall med klädkammare samt ett ljust vardagsrum till höger. Fortsätter man till vänster ligger först ett större sovrum på höger sida följt av badrummet till vänster. I slutet på hallen ligger köket med matplats och till höger ett stort sovrum som enkelt kan delas av till två. Här är även utgången till uterummet.

En trappa ner fortsätter de generösa ytorna med en helt inredd källare. Först en stor gillestuga med braskamin. Direkt på vänster sida om trappen är ett förråd och längst ner i gillestugan är en separat toalett. Här finns även pannrum, matkällare och ytterligare ett förråd. Fortsätter man till höger så kommer en stor tvättstuga och genom den ligger ett extra sovrum med egen utgång.

Rum
Hall
Hallen har avhängning på höger sida med hatt-och skohylla samt garderob. Till vänster finns en praktisk klädkammare. Plastmatta på golv, bröstpanel och tapet på väggar samt målat tak.
Vardagsrum
Ljust och rymligt rum med plats för både soffgrupp och matplats. Fönster i två väderstreck och balkongdörr med utgång till trädgården. Parkettgolv, tapet på väggar och målat tak.
Sovrum 1
Från hallen nås det första sovrummet som har tre inbyggda garderober och ett stort fönster mot trädgården. Plats för dubbelsäng och sängbord. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.
Badrum
På vänster sida innan köket ligger badrummet. Här finns en bred kommod med tvättställ, spegel och vägghyllor. WC samt dusch med vikväggar. Ett fönster ger fint ljus. Klinker med golvvärme, kakel på vägg och målat tak. Handduksvärmare på vägg.
Kök
Köket är rymligt med gott om skåp till förvaring och bänkytor. Här ryms även matplats för 6 personer. Köket har blåmålade skåp, bänkskiva klädd i kakel samt kakel på vägg och diskbänk med två hoar. Maskinellt är köket utrustat med spis, köksfläkt, diskmaskin och kyl med frysfack. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.
Sovrum 2
Innanför köket är ett stort rum som tidigare varit två sovrum. Det går enkelt att återställa om man har behov av flera sovrum. Idag finns plats för både sängar och soffor. Två garderober. Balkongdörr till inglasat uterum. Laminatgolv, målade väggar och vitmålad träpanel i tak.
Uterum
Genom sovrummet kommer man till ett uterum som delvis är inglasat. Ett härligt extra rum som förlänger sommarsäsongen. En trapp leder vidare till trädgården.
Källare, gillestuga
Från hallen leder en trapp ner till en gillestuga med braskamin. Ett perfekt sällskapsrum eller kanske ett hobbyrum med gott om plats för soffgrupp eller lekyta till barnen. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Separat toalett
Längst ner i gillestugan finns en separat toalett med WC och tvättställ. Plastmatta på golv, målade väggar och i tak.
Pannrum
Nästa dörr leder till ett förråd och pannrum med gott om plats till förvaring.
Matkällare
Dörren bredvid går till en matkällare med hyllor på vägg.
Klädkammare
Källaren har två förråd, ett bredvid trappen och ett närmast ingången till tvättstugan.
Tvättstuga
Källaren har en rymlig tvättstuga med klädförvaring, torklinor, tvättställ och tvättmaskin. Här finns även badkar. Våtrumsmatta på golv, målade väggar och tak.
Gästrum
Innanför tvättstugan finns ett separat gästrum som även har en egen ingång utifrån. Denna del har tidigare varit garage och gjorts om till ett extra sovrum. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.
Lös egendom
Fastigheten säljs med utgångspunkt tom på inventarier.
Driftkostnader
El
25 649 kr
Vatten och avlopp
8 772 kr
Renhållning
949 kr
Försäkring
4 296 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Total driftkostnad
ca 39 666 kr/år
Skatt/avgift
4 410 kr/år
Årlig elförbrukning
14 882 kwh
Företag
Härjeåns nät
Elleverantör
Telge energi
Kommentar
Renhållning avser grundavgift. Det tillkommer 63 kr per tömning. Driftskostnaderna är baserade på permanentboende.
Taxering
Taxeringsår
2021
Värdeår
1970
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
467 000 kr
Markvärde
121 000 kr
Totalt
588 000 kr
Skatt/Avgift
4 410 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 121 000 kr
Smahusbyggnad 467 000 kr 1970
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
1553
Aktnummer
1554
Aktnummer
1556
Aktnummer
1558
Aktnummer
3220
Totalt
325 000 kr
Besiktning
Förbesiktigad
1
PLANRITNING
Rymlig villa i centrala Hede med stort garage
Rymlig villa i centrala Hede med stort garage

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE